IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Electronic Key Fault, Flat Battery Hasn't Helped
leutnant hiltz
post 15th March 2018 16:02
Post #1 | Print


1.3 8v
*

Group: Member
Posts: 66
Joined: 26th September 2011
Local Time: 21st September 2018 06:55
Member No.: 6,981
Driving: 156 jts 145 qv
From: scotland



Hello all Alfisti,
Atoll blue 145 running like a dream and was able to garage for worst of winter,which seemed a bonus,but battery has not lasted even though car was started weekly.
This has led to what i think is an electronic key fault leading to immobilisation. I hope this is a common fault as I do not have maroon key although code doesn't seem to help. All that comes up on diagnostics is U1600 electronic key.
Do not want to go main dealer route as cost would be prohibitive I reckon. Is this caused by battery going flat and can I rectify it. How would be a massive help,any help or suggestions greatly appreciated,cheers.
Go to the top of the page
View Vehicles
+Quote Post
crit71
post 30th May 2018 18:53
Post #2 | Print


Forum Aircon Guru
*****

Group: Veteran
Posts: 2,150
Joined: 13th December 2004
Local Time: 21st September 2018 06:55
From: Newcastle upon Tyne
Member No.: 664
Driving: 2009 Alfa 159 ti SW.
From: Newcastle upon Tyne



Sounds like a relay issue in the black box of bo***x to me? Have they been rewired? Are your relays in good condition? Clean them up if they aren't already and try again.

This post has been edited by crit71: 30th May 2018 18:54


--------------------
Go to the top of the page
View Vehicles
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



- Lo-Fi Version Time is now: 21 Sep 2018 05:55