IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> 146 ti restoration, 146 ti flatlined after 4 years not moving
Treadmark
post 16th September 2018 21:36
Post #1 | Print


1.3 8v
*

Group: New Member
Posts: 2
Joined: 16th September 2018
Local Time: 14th November 2018 18:43
Member No.: 13,489
Driving: 146 ti
From: Gillingham Dorset



Hey!
Well just received an Alfa 146 ti of ďSĒ reg vintage that has been stood in the drive of an old ladyís house for 4 years. Helped her with her GT and she said I could have the 146! Anyhow after pumping up the absolutely knackered tyres, loads of tread but. CRacked to hell! I had to free off the locked brakes and dragged it home.
After fresh fuel still wonít start and pulled a plug and pipe off and getting fuel...people have just said to me itís probably the crank sensor now thatís all? Any help appreciated! Pics to follow... seems to about only 8 of this year left so want to save it!
Thanks in advance 😉
Go to the top of the page
View Vehicles
+Quote Post
SteveG
post 19th September 2018 21:52
Post #2 | Print


1.3 8v
*

Group: Member
Posts: 74
Joined: 18th August 2013
Local Time: 14th November 2018 17:43
Member No.: 11,186
Driving: 145 QV
From: Yeovil United Kingdom



QUOTE(Treadmark @ 16th September 2018 22:36) *
Hey!
Well just received an Alfa 146 ti of ďSĒ reg vintage that has been stood in the drive of an old ladyís house for 4 years. Helped her with her GT and she said I could have the 146! Anyhow after pumping up the absolutely knackered tyres, loads of tread but. CRacked to hell! I had to free off the locked brakes and dragged it home.
After fresh fuel still wonít start and pulled a plug and pipe off and getting fuel...people have just said to me itís probably the crank sensor now thatís all? Any help appreciated! Pics to follow... seems to about only 8 of this year left so want to save it!
Thanks in advance 😉

Well done Tread for saving another 146! Suggest you plug in multiecuscan and see what that shows. I have the appropriate lead if you need to borrow it (I'm down the road in Yeovil).
Go to the top of the page
View Vehicles
+Quote Post
dante giacosa
post 20th September 2018 12:43
Post #3 | Print


1.6 8v
***

Group: Regular
Posts: 737
Joined: 28th March 2017
Local Time: 14th November 2018 17:43
Member No.: 13,068
Driving: 146 CF2 1.8 T-spark
From: Edinburgh



how exciting!

any chance of a picture, Treadmark...?
Go to the top of the page
View Vehicles
+Quote Post
JeremyG
post 22nd September 2018 03:12
Post #4 | Print


1.4 16v
**

Group: Regular
Posts: 251
Joined: 19th August 2016
Local Time: 14th November 2018 17:43
Member No.: 12,797
Driving: 166 3.0 Sportronic, 145 QV
From: Oxford



QUOTE(SteveG @ 19th September 2018 22:52) *
Suggest you plug in multiecuscan and see what that shows.


Agreed - takes the guesswork out... or at least some of it... rolleyes.gif
Go to the top of the page
View Vehicles
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



- Lo-Fi Version Time is now: 14 Nov 2018 17:43